Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 db kész piskótatekercs vagy 4 tojásból sütött piskótalap, Töltelék: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 ek rum Bomba: 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 4 dkg vaniliás cukor, 1 mk őrölt fahéj, 2 púpozott ek kakaópor, 2,5 dl tej, 10 dkg étcsoki, 1,5 dkg zselatin, 2,5 dl habtejszín, 2-3 ek rum |
Ezt a tortát két menetben készítjük el: A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként elkeverjük benne a tojássárgákat, végül a rumot. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Második menetben a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk és gőzön besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ekkor 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded hasú tálat - amolyan fél futballabda formájút. Belesimítjuk a csokikrém felét, aztán egy sor piskóta következik, végül a maradék krém. Ha még maradt volna a piskótaszeletekből, a tetejére rendezzük. Lefedve, ismét egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor ügyesen egy kerek, mintázat nélküli tálra borítjuk és meghintjük pár kanál rummal. Ha nem akar kijönni a tálból, néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, vigyázva, nehogy víz menjen a tortába. Tortaszerűen felszeleteljük, de a világért se díszítsük, úgy szép, ahogy finom! Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FL - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése időigényes. |
Én már ezt kóstoltam és nagyon finom.Ja és kiadós süti.